Om mig

Mitt foto
Gift och Mamma till två utflugna barn och mitt intresse är Schäfern Molly som jag tävlar i elit spår med. Tycker om hemmet och naturen.

fredag 30 april 2010

VALBORG

Idag är det valborg och jag sitter helt själv fast det är ganska skönt och jag har ju Rolex. Jonas har åkt till Karlskoga för att tävla en 3 dagars tävling och jag skulle egentligen har följt med.
Men har man en 16 åring och en 18 åring så vill man inte gärna lämna dem ensamma en festhelg som denna....
Jag har hyrt nyaste Wallander som resten av familjen tröttnat på men inte jag....ler
Stor godispåse har jag köpt tyvärr är det bara det här lilla kvar för jag har gått och nallat av den hela dagen :=) Jag har nyss käkat en stoooor Pizza kanon gott hehehe.......
Fixat iordning altanen och skurat den varit till handelsträdgården och shoppat pensèer gissa vilken färg det blev?? Jo, vita...
Planterat dem, imorgon ska jag på loppis vid Oti det är säsongens första....
Trevlig kväll!!!

tisdag 27 april 2010

******DUKTIG******

Idag har Rolex varit duktig det gick så bra ute på Brukshundklubben det finns hopp...

I lördags var vi och tittade på ett jättefint fritidshus som var vinterbonat vid en sjö, men men utanför tomten var det stora gruvhål och så vill vi inte bo.

lördag 24 april 2010

Nya Gardiner

Så där ja, nu har jag satt upp dem...
Beige monogram...
Lite långa band undra om jag ska klippa av dem...
Nu har jag hittat våren var nyss upp i skogen med Rolex.
Nu har jag äntligen köpt mina gardiner om jag tjatat om så länge blev inte alls dom som jag tänkt mig de vart för dyrt. Jag var upp på stan och köpte istället
Efter om jag har 3 fönster i köket så drar det ju iväg prismässigt.
Jag hörde en duns på altan det var en liten pippi som flög in i altanfönstret. Jag tog in han ett tag sen när han kvicknat till så släppte jag ut honom. Undrar vad det är för sort grönfink eller gulsparv?? Eller nån annan sort......

Här är han lite yr.........

Lite piggare........

torsdag 22 april 2010

Vart är våren??

Igår när jag gick och la mig planerade jag hur jag skulle gå upp tidigt och gå ut och gå en riktigt lång promenad med Rolex...
Men. huu vilket väder snö storm kl 07.00...blää
Det blev en rastning just då, få se om det blir bättre väder snart. Jag går ner i källaren och solar istället har ett gammalt solarium. Jag lär ju inte få färg ute till sommaren iallafall....

måndag 19 april 2010

Den här ängeln har jag sålt på Tradera fick 51 kr för den jag tror jag haft den i 15år...hehe
Bra bet för något man tänkt slänga. Jag har även sålt lite andra grejer rätt så kul men tråkigt när man ska ta sig iväg och skicka grejerna, bara roligt när pengarna kommer in på kontot...ler
Jag har nyss varit upp på stan och handlat, det finns en karl som älskar att prata hund med mig han har också en schäfer och kan stå och praata hur lääääänge som helst -är pensionär. Jag som är en stressad mamma som har ett jobb och sköta har inte den prat tiden gissa om jag försöker avsluta samtalet varje sekund..............pust
Samtidtigt så tycker jag synd om honom.

söndag 18 april 2010

Bland kobbar och skär....

Vad tycker ni om den här hissgardinen till sommaren, passar den i köket??
Jag håller fortfarande på att leta efter en ny gardin.

Pollenallergi??

Igår när jag var ut och gick en lång promenad så började Rolex och halta igen, jag har sett hur han börjat få klåda igen. Kliar sig hela nätterna.
Allt har börjat precis som förut han är röd i mungipan och tandköttet och röd mellan tassarna samt på magen och armvecken. Hela vintern har han varit bra vi testade honom för pollen förra året en det gav inget men det måste vara det. Vi som anmält oss till en kurs på brukshundklubben igen, men har han sån allergi kan jag inte träna med honom.
Jag sätter på Rolex strumpor på natten för att han inte ska klia sönder sig och slicka tassarna. Han är så våldsam när han kliar med tassen i mungipan klorna är vassa.
Jag ringde till Nazar och de sa att vi skulle få pengarna tillbaka om det blev något tok med vulkanen. Jag får väl tro på det.

lördag 17 april 2010

Hur ska vi göra???

Om en vecka ska vi betala resten på vår Turkieresa, jag har varit in och läst om reglerna man får inte tillbaka pengarna när det gäller naturkatastrofer.
Vi har betalat en handpenning så den förlorar vi en vågar jag chansa på att vulkanen slocknar och att inte den andra vulkanen kattla får ett utbrott???
Vi ska resa den 29 maj så det är bara en månad kvar och vi vill inte förlora så mycket pengar. Jag ska ringa till Nazar och fråga om uppskov med betalningen annars måste vi nog avboka....

fredag 16 april 2010

Hallå, det har inte blivit nåt skrivet på en hel vecka men jag var till Arlanda och hämtade Jonas i måndags och det var tur med tanke på vulkanen som har härjat på Island. Han var brunbränd och nöjd med sin resa. När jag kom hem bar det iväg till jobbet, jag har haft eftermiddag den här veckan.
Tisdag- Torsdag har jag jobbat 12-timmars skift för min kollega var sjuk fick i hop lite komp till Turkiet resan. Nu ska jag snart betala hela resan och blir lite osäker med tanke på all aska uppe i luften men den lär väl försvinna tills 29 maj hoppa jag.
Vi har bilen på lagning hos Volvo dom skulle ha den till kl.07.00 i morse och nu kl halv 2 ringde jag för att höra om den var klar då hade dom inte ens börjat med den det är ju helt otroligt...ibland blir man lite sned........

fredag 9 april 2010

Mormorskål

Så hör trött blir Rolex när vi varit ute och gått lång promenad i skogen. Det börjar bli svårt att gå där nu. Det är is skorpa med vatten under så man brakar igenom ibland som tur är hade jag gummistövlar men det var kallt istället
Äntligen har jag fått min mormors skål som jag ropade in på Tradera, jag har velat ha en sån här så länge men de blir å dyra på auktionen.

Jag har satt ut två st lökgömmor från Franska La Poterie fick 150 kr för dem så jag är nöjd. Jag har ingen plats i skåpen längre tänker sätta ut mer på Tradera jag har en del därifrån det var så populärt med såna home partyn förut och man vart ju bjuden på en del :=)

måndag 5 april 2010

Säng gaveln

Hmm, jag bytte tyget på säng-gaveln för jag var inte nöjd med det stor blommiga..
Det nya är ett vitt tyg med vita rosor på....men jag blev inte nöjd med det heller....Visserligen är det lika tyg som lampkjolarna men jag tycker inte det passade heller, vad ska jag ha för tyg???

Rådjur!!

Jag har ju problem med att Rolex jagar rådjur men igår hade jag pappa med mig och vi gick till ett ställe där de matar rådjur och precis när han skulle dra så fick vi stopp på honom 1-0 till oss. Jag hoppas jag kan få bort det.

Hmm, vad gör dom i Syrien!

Jag har fått tag på lite fler bilder från Peters blogg, jag undrar vad de gör i Syrien håller de på att byta religon eller???......... :=)
Coca Cola stavas i allafall lika i alla länder.


Dom verkat iallafall ha kul.
Vilken resa jag skulle vilja ha varit med. Jonas berättar att de får bo på riktiga Lyx hotell..
Jag antar att de ska gå in i nån Moskè och inte får ha shorts på sig därför har säckar på benen.
En glad och svettig Jonas efter att ha cyklat ca:10 mil..

lördag 3 april 2010

Påskafton!

Det kom en påsk-kärring på besök och ville ha rostbiff men , jag gick inte på det :=)
Imorse var jag och pappa ute med Rolex vi skulle träna lite med honom. Tanken var att han ska hjälpa mig med att han jagar rådjur men inte ett rådjur vi gick på....Typiskt.
Jag och Emma fixade till en liten påsk buffè och saknade Jonas som är i Syrien på träningsläger.
Det blev iallafall en liten sill burk ungarna äter inte det. den här påsken var det bara sånt som dom tycker om rostbiff, kycklingfilè, skinka, köttbullar, prinskorv, omelett, potatis sallad , koktpotatis och en pytte lite sill burk till mig....ler
På eftermiddagen så sydde jag nya lampkjolar till sovrummet och dom som jag hade där satt jag in på Emmas rum.

Emma so ska bli veterinär övade lite på Rolex med att klippa klorna, han tycker sånt är så skööönt. Jag pratade nyss med Jonas och magsjukan var borta nu, vilken tur...
Daniels kompis fick körkort i tisdags så de var hit och hämtade min bil, hoppas den är hel när de kommer tillbaka.....ler.
Emmas skrivbords stol är så ful det är nåt med tyget den var dyr när vi köpte den men tyget var värdelöst, noppar och suger åt sig allt möjligt så jag klädde om den.....
GLAD PÅSK ALLA BLOGG LÄSARE!!!

fredag 2 april 2010

Vilken?????

Jag håller på att kolla ut nya gardiner till köket men det finns så många nya franska modeller nu och dessutom såååå dyra. Jag har ju 3 st fönster i köket 2 st 140 breda och ett 100 bred så jag landar nog på tusenlappen skulle jag tro.

Syrien Bilder!

Jag har lånat lite bilder från en av killarna som är med på Jonas resa till Syrien "Peter Almlöf".
När de kom fram så var det trångt i bussen i kartongerna finns deras cyklar.
Cykel gänget från Sweden :=)
Jonas stackarn klarade inte av bakterierna där så han har åkt på magsjuka men är på bättringsvägen. Det är Jonas till vänster..
Fina vägar, jag trodde det var grus där....hehe man vet lite om vissa länder.
Idag har jag varit på stor Loppis i Avesta men hittade inget....Nu ska jag ut och träna Rolex, nåde honom om han jagar rådjur igen...grr.