Om mig

Mitt foto
Gift och Mamma till två utflugna barn och mitt intresse är Schäfern Molly som jag tävlar i elit spår med. Tycker om hemmet och naturen.

söndag 31 januari 2010

Vad gör man??

Vad gör man? Rolex har själv valt sin favorit plats i hemmet att sova på. Det är naturligtvis ovanpå mina vita mattor mot den vita sovrumsväggen.
Jag har lagt ut en hundfäll som skydd men det hjälper inte. Väggen blir förstörd. och jag kan ju inte förbjuda honom heller.....Mitt vita överkast blir hårigt.
Se så gott han har de......ler

En riktig vinterbild tagen från altan, idag är det -16 grader ute och sol, det lutar åt en riktigt lång skogspromenad på eftermiddagen. Sen bär det av mot Atlas Copco vid kl 20.00 för den här veckan har jag nattskift. Tycker första natten är jobbigast.


lördag 30 januari 2010

Lördagsgodis

Min prins...........
Jag har en ide....undra om jag ska måla spegeln vit och göra så den ser gammal ut:)
Tänkte först köpa ny....hm....tror jag provar.

Jag har en annorlunda förälskelse som sitter i sen jag jobbade på bageri i 10år och det är SEMLOR.
Varje vårvinter så vräker jag i mig semlor, men nu som tur är har jag ett godis vad med mina barn. vi får bara äta på Lördagar och det är tur för mig det...
Älskar GODIS, men ju äldre man blir desto lättare är det att gå upp i vikt.
Daniel åker varje Lördag upp till Falun och åker snowboard men jag är lite orolig- han fyller ju 18 i mars och kompisen om kör bilen har nyss fåt körkort och det är snorhalt ute men vad gör man




fredag 29 januari 2010

Rolex leker i snön

Idag när jag var på jobbet så var Emma ute och lekte med Rolex i snön hon passade på att ta några fina bilder på honom.
Jag vill inte att hon har honom lös när jag inte är hemma för det är så mycket rådjur här. Mina gamla hundar har inte brytt sig om dem men vårt busfrö gillar att springa efter.
Visst är han söööööt.............


En riktig panter.......ler

torsdag 28 januari 2010

Möblerna klara!!

Jag gick ner i källaren och skruvade ihop skåpet och skänken (Jonas fick hjälpa till). De blir bättre om man tar bort detaljerna så de inte blir färgade.
Spegeln ska väck, har tittat ut en ny....hehe
Dom var ju i ek förut.........
Det blev ganska bra var lite tveksam på skåpet. Funderar på om jag ska sätta på spröjs??

En till bild på den om-målade tv-bänken.
En liten fråga-Kan jag ha Nusnäs ljusstaken framme hela året?? Jag älskar den vill inte lägga in den i förrådet.
Jag har även ändrat så att det går fritt att kommentera inläggen.......

Mera snö....

Finns det nåt härligare än en riktigt kall Schäfer nos?
Jag älskar Schäfer rasen, har haft schäfer sen 1989. Inte samma hund då för tyvärr så har inte mina blivit så gamla 8-9 år bara och man blir lika ledsen varje ggr. Jag tycker folk är lite uppkäftiga när man kommer med sin hund ofta kommentarer som...*min hund har blivit biten av en schäfer* eller *jag tycker om hundar men schäfer har jag respekt för.*
Min lilla buse gör allt han kan för att leva upp till ryktet men det sätter jag STOPP för.
Vi ska börja träna på klubben nu, han börjar bli bättre med eksemen, fast i förrgår var det nåt med magen, tror han har mag katarr en veterinär sa att det kan vara det. Kommer oftast när han varit själv hemma och det blir 4 dagar var tredje vecka när jag jobbar fm. Dock bara 5½ timme.
Jag tror vi håller på att snöa in, idag när jag kom hem var vallen in på parkeringe jätte hög tog sats med bilen och flög över. Nu har jag och Jonas varit ute och skottat usch vad det är tråkigt...
Nu får grann pojken en till liten hög att hoppa i:)
Jag har målat om möblerna i vardagsrummet det blev inget nytt skåp. Jag har pysslat med det hela veckan kommer med bilder inom kort....

lördag 23 januari 2010

23/1


Vi har haft en liten video kväll kollade först på "sommaren med Göran" var hyfsad, så där, inte så bra som kritikerna skriver. Sen blev det Wallanders nya den är jag envis och ska se den var som de andra filmerna "bra".....ler Jonas är inte så förtjust i den..

fredag 22 januari 2010

Klar!

Vit och fin!!
Nu är jag klar med tv-bänken den blev bra, jag skulle byta beslagen men skruven passade inte så jag måste fixa ny skruv - Eller Jonas kan nog.....ler
Fick sätta på de gamla beslagen så länge, funderar på om jag ska sätta dit en detalj liksom ett krås i vit trä som finns att köpa på färgaffären.

Jag är jättenöjd med lampan som jag sålde på tradera fick 510 kr för den, jättebra. Jag kan åka dit på frakten skrev att den var 88 kr borde räcka enligt tabellerna. Men måttet på lampan är exakt och kanske inte går i kartongen, isåfall blir frakten 115 kr men det får jag ta när jag fick så bra bet. Tjejen som köpte lampan satt in pengarna på engång så nu ska jag till Oti och skicka iväg den......


torsdag 21 januari 2010

Tidningsurklipp!!

Hi,Hi , Jag sitter och rensar bland gamla kort i från skåpet i vardagsrummet och hittade det här på mig och min gamla schäfer Larry!

onsdag 20 januari 2010

Onsdag!


Jaha, jag har nyss ätit och sitter och väntar på att få åka iväg och jobba. Jag har eftermiddag den här veckan. Igår krånglade maskinerna hela skiftet fy f-n vad tråkigt det var.
Jag hade köpt den här boken och tagit med mig för att läs men det är så typiskt öppnade inte ens på den.
Jag hoppas det rullar på ikväll så jag kan läsa lite. Boken handlar om livshistoria: *Om en dam som blir våldtagen som 7 åring och hamnar i missbruk och prostituion som 12 åring...*
Jag tror den kan vara intressant.....
( den var jätte gripande och bra,,,rekomenderas....)

tisdag 19 januari 2010

Lättlurad !

Som prenumerant på " Allt i hemmet" Får du ett skräp fat...........................arg,
Visst ser fatet fint ut på bild?
Jag gick på reklamen om att om du börjar att prenumerera på "Allt i hemmet" så får du det här fina fatet........

Men vilken besvikelse det var i dålig plast och grönt på undersidan kan inte vara samma fat som på bilden. Metallen var i målad hård plast- Jätte fult!


måndag 18 januari 2010

Kladd-Fia ifarten!

Nej inte igen tänker Rolex när matte tar fram färgburken och penseln.
Det går bra att måla om tv-bänken fast jag kladdar en hel del på mig själv. Bytte inte kläder och kladdade på tröjan och råkade kliva på en lite klick om jag spillt. Annars går det bra :)
Gillestugan har blivit hobbyrum för mig vi använder aldrig den iallafall.


Den här lampan köpte jag på auktion i somras för 70 kr då var den brun och hade en jätteful frans skärm. Målade om den och sydde ny skärm av den gamla stommen.

lite bling,bling.............

söndag 17 januari 2010

Om målning på gång!

Vilken fin hammock jag hittade 3500kr (dyrt). Jag ska höra med sonen som håller på att utbilda sig till möbelsnickare om han kan göra den åt mig. de ska snickra en möbel nu till sommaren och jag hade sagt att han ska göra ett skåp åt mig men den här skulle passa på altan i sommar.
Vad tror ni om att jag målar tv-bänken vit?? Jag funderar på att göra det. Nyfiken i en strut tittar fram och kollar varför matte ligger på golvet och tar kort. Blir det bra så kanske jag målar om ek skåpet istället för att köpa nytt men vill gärna ha ett nytt....hm ingen har köpt mitt på blocket. Är väl för dyr men de får väl pruta då.

Rosorna är inte äkta utan finns i sovrumsfönstret men jul-stjärnorna som jag har kvar i köksfönstret är äkta. Jag gilles inte kasta dem de fick stå kvar där.


Visst är de fina? hade de varit röda så skulle jag tagit bort de men de är ju *VITA* som jag snöat inpå :)

Jag hade tänkt åka på auktion idag men de hade inget speciellt kollade in prylarna på nätet. det är bra med Internet



fredag 15 januari 2010


Idag vaknade jag halv 12 av att telefonen ringde och det var ju tur för vem vet hur länge jag sovit annars. Det kan bli lite svårt att ställa om sig efter en veckas nattskift annars. Det är iallafall mildare ute idag sååå skööönt.....
Nu ska jag snart upp på stan och handla tänkte köpa räkor är så grymt sugen på det, mums.

onsdag 13 januari 2010

Mitt i veckan


Vår söta kanin Tusse som dog förra året....

Idag är jag seg har nattvecka och sov till kl halv 3, Rolex har hoppat upp på mig en ggr i timmen hela dan känns det som. Han tycker väl att matte ska upp- men jag bryr mig inte om honom så jag hoppas det går över.
Jag ska snart pallra mig ut i kylan så Rolex får sin timmes promenad och vi ska gå där det finns mycket med hundar, träningen går hyfsat. Han blir nog snart duktig ska ni se.

söndag 10 januari 2010

Veckan som gått!!!

Den här veckan har vi haft rekord kyla -27 grader jag kan inte minnas att det varit så kallt nån gång.....Brrrr
Jag har köpt en ny kökslampa slog på stort med lite lyx...hehe
Den gamla har jag lagt ut på Tradera och den är uppe i 105 kr redan...
Vi i familjen har slagit godisvad vi får bara äta godis på lördagar fram tills vi åker utomlands i maj. det är det enda sättet för mig om jag vill gå ner nåt kilo.
Träningen med Rolex går sakta men säkert framåt, jag har köpt en videofilm om hundträning så att jag kan få lite tips. Det verkar som jag gjort rätt i allafall....
Vi har beställt en resa till Turkiet på hotell med fem stjärnor ett riktigt lyxhotell. Jonas fyller ju 40 när vi är där.
De finns allt där tivoli, vattenland och flera oliuka restauranger som man kan välja emellan vi har tagit allinclusive så det är bara att ta det man är sugen på...

Hotellet ligger direkt på stranden och har även spa, gissa om man längtar i den här kylan.


Nää, nu ska jag gå upp i skogen och mata djuren jag har börjat med det tycker synd o dem i kylan, Ha`de Gott!